Slide STINA DANNERFJORD TIL TOPS I ØRKENEN

MARATHON DES SABLES - EN MÅLRETTET INDSATS

Vi bør fremhæve alle vores deltagere i Half Marathon Des Sables for deres fænomenale fight, gå-på-mod og bidrag til, at det ikke mindst socialt blev en helt fantastisk stor oplevelse at deltage i løbet. Vi vil dog tillade os at sende et ekstra stort tillykke og vores uforbeholdne ros og anerkendelse til Stina Dannerfjord. Hun har været med i vores netværksklub Club Running26 de seneste par år og deltaget flittigt i vores fællestræninger, også de race-specifikke til dette forløb. Samtidig har vi været så heldige at have coachet hende med træningsprogrammer og alt omkring hendes løbetræning, hvilket har været en ubetinget fornøjelse. Stinna har fra starten gået meget målrettet til projektet. Hun begyndte tidligt at teste udstyr af, hvilket er et kardinalpunkt for en succesfuld oplevelse til et løb som dette, hvor man er selvforsynende i 4 dage.

 

Det er mildest talt meget svært at træne specifikt til ørkenløb af denne karakter i Danmark. Vi har ikke varmen, vi har ikke i nærheden noget der minder om den natur, underlag og stigninger vi blev mødt med i Peru. Vi har ikke etapeløb af samme karakter, vi kan bruge som testløb.

Alligevel strålede Stina i den grad! Hun løb en fænomenal samlet femteplads hjem blandt kvinderne, i et felt der talte mange erfarne ørkenløbere. Stina er selv ernæringsvejleder i det daglige. Hendes meget målrettede indsats også på denne front, i forhold til at optimere sammensætning, mængde og timing af det indtagne, har helt sikkert også en stor del af æren. Hun har trænet eksemplarisk efter programmet, fået løbet en masse ture med oppakning og når muligt på strand, selv når det har været mørkt, koldt og surt. Mest af alt kræver det dog en mental styrke af særlig karat at levere så stærkt over de 4 dage, som Stina gjorde.

 

Alt i alt er vi meget stolte af at have haft fornøjelsen af at følge Stina tæt over de seneste år, og fulgt hendes både fysiske og mentale udvikling som løber. Et skoleeksempel på hvor meget man kan rykke sig med vedholdende og struktureret træning, krydret med masser af gå-på-mod, et åbent sind og højt humør. Læs om Stinas forberedelser herunder.

 

Vi glæder os meget til at følge Stina ud på nye eventyr.

STINA OM SINE FORBEREDELSER TIL MARATHON DES SABLES

Jeg tog træningen op til løbet ret seriøst og forberedte mig på alle tænkelige måder. Jeg har lyttet til både Gitte og Hastrups erfaringer. For mig er det super vigtigt at være velforberedt. I forhold til dette løb, har jeg virkelig følt, at det har været ekstra vigtigt. Dels fordi jeg aldrig har løbet længere end et maraton og i det hele taget ikke løbet i særlig mange år og dels fordi jeg ingen erfaring havde med hverken sand, varme eller oppakning – og endelig så jeg en potentiel fare for at kunne dehydrere eller kollapse.

  • Jeg fulgte mit program fra Bjarke Kobberø – mere eller mindre til punkt og prikke.  
  • Jeg begyndte pludselig at gå op i udstyr og alt hvad jeg købte, blev testet godt af.
  • Jeg testede også forskellige sko og stave og tog en del løbeture i sand (dog max. 10-12 km).
  • Jeg testede også maden af og valgte kun mad med mindst fylde og mest energi.
  • Jeg trænede løb i mørke (har altid være meget utryg i mørke).
  • Jeg bookede en terapitime for at tale alle tænkelige scenarier igennem (på baggrund af Gittes erfaringer).

MARATHON DES SABLES - EN OPLEVELSE FOR LIVET

Marathon Des Sables var det vildeste jeg nogensinde har prøvet. Langt langt hårdere end jeg overhovedet havde regnet med. Jeg havde indstillet mig på varmen, på sandet og forholdene omkring lejren, men IKKE på den egentlige rute som viste sig at være langt mere kuperet end jeg overhovedet havde fantasi til.

For mig var den første etape klart den hårdeste. Netop fordi jeg blev overrasket over var mange stigninger der var og hvor hårdt det egentlig var. Mit mål var hele tiden blot at komme godt og hel igennem. Jeg havde et lille ønske om, at komme blandt de 100 bedste. Så det var egentlig med de forventninger jeg løb afsted.

Jeg synes det har været den fedeste og vildeste oplevelse, et eventyr uden lige og et løb jeg ikke ville være foruden. Ikke nok med at jeg fik en storslået løbeoplevelse i den mest fantastiske natur. Jeg fik også skabt nogle nære relationer til nogle helt igennem fantastiske mennesker.

 

Jeg havde nok aldrig kastet mig ud i et løb som dette, hvis ikke jeg havde en fantastisk coach der troede på mig og har støttet mig undervejs.

“Jeg tror på, at man kan hvad man vil. Jeg ved, at vi alle sammen har en råstyrke, en historie eller en fortælling om/fra vores liv, som vi kan bruge konstruktivt, når vi bliver max presset”. 

Stina Dannerfjord (Maraton Des Sables 2019)

SKAL DU MED I 2020?

Kunne du være interesseret i at komme med Running26 til Half Marathon des Sables Peru – så meld dig interesseret herom og vi kontakter dig så snart vi har nyt.